HBV werkplan 2021

De HBV in 2021

Terwijl wij dit werkplan opstellen, zitten we midden in de coronacrisis. Corona gooide ook roet in het eten bij het uitvoeren van het werkplan 2020. In het voorjaar mochten we niet bij elkaar komen en moest alles online, in de zomer genoot iedereen van het mooie weer en de zomervakantie. Na de zomervakantie werd door het bestuur weer voorzichtig opgestart en vonden een aantal ‘live’ overleggen plaats. Inmiddels zitten we in het najaar en is duidelijk dat corona de komende tijd nog vaker roet in het eten zal gooien. Dat betekent dat we creatief moeten zijn en in plaats van bijeenkomsten andere middelen moeten inzetten om de informatie te delen.
Ook in dit werkplan 2021 moeten we er rekening mee houden dat bijeenkomsten -vanwege corona- niet vanzelfsprekend zijn. We schatten in dat we in de eerste helft van 2021 nog steeds te maken hebben met corona.

Corona of niet, 2021 wordt een belangrijk jaar. Een jaar waarin we ook willen stilstaan bij het 25-jarig bestaan van de HBV. In 2020 konden we dit niet vieren, in 2021 hopelijk wel. Maar niet alleen voor de HBV wordt 2021 een belangrijk jaar. In het voorjaar staan nieuwe verkiezingen gepland. De maatschappelijke discussie over het afschaffen van de verhuurderheffing wordt steeds luider. Of dat echt gaat gebeuren zal afhangen van de verkiezingsuitslagen en de onderhandelingen over het regeerakkoord. HBV is blij dat deze vorm van ‘huurdersbelasting’ (want dat is de verhuurderheffing in feite) politiek steeds meer onder druk komt te staan. Want waarom moeten juist degenen met de laagste inkomens een extra ‘belasting’ aan Den Haag betalen? HBV is benieuwd wat er in 2021 met de verhuurderheffing gaat gebeuren.
Ook op lokaal niveau is in 2021 het nodige te doen voor de huurders van WSN. In dit werkplan van de Huurders Belangen Vereniging Nieuwkoop, Noorden, Woerdense Verlaat en Nieuwveen leest u er meer over.

Lees hier het hele plan voor 2021

Uw belang vertegenwoordigd

Uw belangen worden door de HBV vertegenwoordigd.

Iedere huurder van Woning Stichting Nieuwkoop kan zich (indien gewenst, wat wij uiteraard adviseren) als "gratis" lid aanmelden bij de HBV en ontvangt minimaal 1x per jaar een uitnodiging om op de algemene ledenvergadering (ALV) uw mening te geven.

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier:
Word lid van de HBV - HBV | Huurders Belangen Vereniging (hbvnieuwkoop.nl)

Heeft u een vraag ?
Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief