SUBSIDIE KLEINE ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN

Eind december heeft de gemeenteraad van de gemeente Nieuwkoop de verordening vastgesteld voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Dit is een subsidieregeling waarbij huurders en woningeigenaren een voucher ter waarde van 70 euro krijgen voor de aanschaf van kleine energiebesparende maatregelen. Zeker met de huidige energieprijzen is dit een interessante subsidie voor de huurders. De corporaties zijn druk bezig met het verduurzamen van hun woningbezit, maar er valt altijd nog meer gewin te halen met kleine maatregelen. De regeling loopt ook in Kaag en Braassem en hier is al een groot gedeelte van het budget gebruikt.

Wij hebben alle huurders in de gemeente Nieuwkoop middels een ansichtkaart op de hoogte gebracht van de nieuwe regeling en de mogelijkheden. Concreet krijgen de huurders en ook woningeigenaren 70 euro subsidie. Dit is in een webshop te besteden aan kleine energiebesparende maatregelen of kunnen zij naar een winkel gaan en hun producten achteraf declareren. Het makkelijke aan de webshop is dat er geen voorfinanciering hoeft plaats te vinden. Binnen 5 minuten kun je een winkelmandje samenstellen en dat wordt kosteloos thuis bezorgd.

Via de website https://www.duurzaambouwloket.nl/rrew-nieuwkoop, valt te zien hoeveel budget er nog beschikbaar is. Daarnaast kan de verordening en de maatregelenlijst hier ook gevonden worden. Hier is ook de link naar de webshop te vinden waar de producten geselecteerd kunnen worden. Hierbij kunnen inwoners producten selecteren (tot 70 euro is het gratis) en vervolgens kunnen ze hun naam en adres invullen en worden de spullen opgestuurd. Vaak is dit nog binnen een week binnen ook!

Uw belang vertegenwoordigd

Uw belangen worden door de HBV vertegenwoordigd. Iedere huurder van Woning Stichting Nieuwkoop is automatisch lid en ontvangt tweemaal per jaar (in het voorjaar en najaar) een uitnodiging om op de ledenvergadering uw mening te geven.

Heeft u een vraag ?
Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief