Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) + Energiecoach aan huis

Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW)

Dit betreft de 70 euro subsidie voor kleine energie besparende producten. We zien dat zeker 2/3 van de huurders nog geen gebruik heeft gemaakt van de regeling. Dat is zonde, want de regeling loopt nog maar tot 31 december van dit jaar. Er kan op twee manieren gebruik gemaakt worden van de subsidie:

1. Huurders kunnen via de webshop besparende producten bestellen en deze worden dan kosteloos thuis gestuurd. Dit kan via: RREW (Regeling Reductie Energiegebruik Woningen) | Duurzaam Bouwloket2.Ook bestaat er de mogelijkheid om naar de winkel te gaan en de gemaakte kosten achteraf te declareren door de factuur op te sturen. Ga naar een (lokale) winkel en koop energiebesparende producten van de maatregelenlijst. Vervolgens stuurt u de volgende gegevens op: naam, postcode & huisnummer, telefoonnummer, bankrekeningnummer, aankoopbon en geef aan dat het om een huurwoning gaat. Stuur dit op naar:

Duurzaam Bouwloket B.V.

Neerlandia 7

1841 JK Stompetoren

Energiecoach aan huis

Vanaf begin 2022 hebben wij als gemeente een aantal energiecoaches voor de inwoners beschikbaar. Energiecoaches zijn vrijwilligers uit de gemeente die een opleiding hebben gedaan om inwoners te helpen hun woning te verduurzamen. Maar sinds kort zijn er ook energiecoaches die gespecialiseerd zijn in huurwoningen. Hier zal vooral worden ingegaan op de kleine besparende maatregelen en het gedrag van de huurder. De energiecoaches kunnen ook helpen met het aanvragen van de subsidie, van 70 euro, zij gaan door de woning heen met de huurder en kunnen samen bepalen wat nodig is. De diensten van de energiecoach zijn volledig gratis. Via Aanvraagformulier energiecoach – Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (gcnieuwkoop.nl) kan een gesprek worden aangevraagd. Ook zijn er papieren versies van het inschrijfformulier beschikbaar, mocht hier behoefte aan zijn kunnen we deze leveren.

Uw belang vertegenwoordigd

Uw belangen worden door de HBV vertegenwoordigd.

Iedere huurder van Woning Stichting Nieuwkoop kan zich (indien gewenst, wat wij uiteraard adviseren) als "gratis" lid aanmelden bij de HBV en ontvangt minimaal 1x per jaar een uitnodiging om op de algemene ledenvergadering (ALV) uw mening te geven.

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier:
Word lid van de HBV - HBV | Huurders Belangen Vereniging (hbvnieuwkoop.nl)

Heeft u een vraag ?
Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief