Nieuwe maatregelen voor de woningmarkt

Op vrijdag 15 mei 2020 maakte minister Kajsa Ollongren enkele maatregelen bekend voor de woningmarkt. Deze maatregelen zouden vooral starters en middeninkomens moeten helpen.
Allereerst is er het voornemen om de jaarlijkse huurstijging in de vrije sector te beperken tot 2,5% plus inflatie. Dat betekent dat voor dit jaar de huur met 5% zou mogen stijgen. Een jaarlijkse huurstijging van 5% sowieso al erg fors. Deze beperking is kortom een wassen neus.
Vervolgens krijgen verhuurders meer ruimte om met tijdelijke contracten te werken. Het rijk kiest duidelijk de kant van de verhuurder. Stap voor stap schroeft de minister de huurbescherming terug en versterkt zo de machtspositie van verhuurders. Zij kunnen zo regelmatig hun huurdersbestand vernieuwen en hoge huren rekenen.
Gemeentes krijgen meer mogelijkheden om beleggers die woningen opkopen te weren.
De veel besproken verhuurdersheffing blijft bestaan. Dit kost de woningcorporaties naar verwachting tussen 2013 en 2023 in totaal 16,7 miljard euro. Dit moet opgebracht worden door de huurders met een laag inkomen, waar er ook bij zijn die afhankelijk zijn van de voedselbank. Deze miljarden gaan de bouw van nieuwe sociale huurwoningen, maar naar lagere huren, naar onderhoud en de broodnodige verduurzaming (zoals isolatie) had moeten gaan.

Uw belang vertegenwoordigd

Uw belangen worden door de HBV vertegenwoordigd.

Iedere huurder van Woning Stichting Nieuwkoop kan zich (indien gewenst, wat wij uiteraard adviseren) als "gratis" lid aanmelden bij de HBV en ontvangt minimaal 1x per jaar een uitnodiging om op de algemene ledenvergadering (ALV) uw mening te geven.

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier:
Word lid van de HBV - HBV | Huurders Belangen Vereniging (hbvnieuwkoop.nl)

Heeft u een vraag ?
Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief