Beste huurders van Nieuwkoop, Nieuwveen Noorden & Woerdense Verlaat

Een kleine maand geleden ging de Huurders Belangen Vereniging Nieuwkoop langs de deuren van alle huurders, van de Woning Stichting Nieuwkoop, met een leuke attentie omdat ze 25 jaar bestaan. Ik vond dit een leuk gebaar en een plakje cake bij de koffie is altijd lekker. Ik raakte in gesprek met de gulle gever, in mijn geval Arie Verlooij, over de HBV, mijn ervaringen met WSN en hoe ik terecht ben gekomen in mijn huurhuis in Nieuwveen. In dit gesprek kwam ook naar voren dat de HBV nog opzoek was naar een contactpersoon voor de Huurders in Nieuwveen. Nou van het één komt het ander en ik heb ja gezegd en deze functie aanvaard.

Ik zal mij zelf even voorstellen: Ik ben Arnoud Lagerberg en woon al vlak na mijn geboorte in 1969 in de gemeente Nieuwkoop. Mijn ouderlijk huis was koophuis waar ik tot ongeveer 1993 heb gewoond. Ik stond al lange tijd ingeschreven in Nieuwkoop maar ondanks dat was het toen ook al lastig aan een huurhuis te komen. Uit noodzaak heb ik met behoud van mijn inschrijving 1 jaar in Alphen aan den Rijn gewoond in een flatje wat door een particulier woningverhuur bedrijf werd verhuurt. Na een jaar kwam er eindelijk een aanbod van een hoekhuis in de Meeuwenlaan. Ik ben er gelijk gaan kijken met mijn, toen nog vriendin en we waren gelijk verliefd. Het was een kleine eengezinswoning met 2 woonlagen op een hoek met een bijkeuken, 2 schuren en een enorme tuin. Leuk detail is dat het in Nieuwkoop het eerste opgeleverde rijtje huizen was in Nieuwkoop in de polder. Ik heb hier in 13 jaar samengewoond, ik ben daar getrouwd en mijn dochter Tessa is daar ook geboren. Daar is het ook dat we vaak positief maar ook wel eens negatief in contact waren met WSN.

Het leven loopt zoals het loopt en later zijn we toch gaan kopen en kwamen we in een grotere hoekwoning terecht in Nieuwkoop. Daar hebben we 10 jaar gewoond. 2 jaar geleden ben ik gescheiden van mijn vrouw. Hierdoor was ik gedwongen het huis te verkopen en weer te gaan huren. Wij zijn altijd ingeschreven blijven staan als woningzoekende in Rijnland ook als verzekering indien wij onze hypotheek door welke reden dan ook niet meer zouden kunnen betalen. Ondanks dat het aanbod van sociale huurwoningen zeer laag was en is. Heb ik een nieuwbouwwoning toegewezen gekregen in project Teylerspark. Het geluk was dat er drie criteria waren waarop de huizen werden toegewezen Cat 1 huurders uit Gemeente Nieuwkoop die een huurhuis achter laten, Cat 2 huurders uit Rijnland gebied een huurwoning achter laten en CAT 3 bewoners uit Gemeente die een koopwoning achter laten. Ik behoorde tot CAT 3 het kleinste aantal beschikbare huurwoningen maar door de jaren inschrijving was ik één van de gelukkige. Omdat ik samen met mijn dochter de eerste bewoners zijn heb ik alles nieuw mogen uitkiezen bij de WSN en dat is zeker een positieve ervaring.

Natuurlijk begrijp ik dat het in de wereld van de huur en verhuur van woningen het niet altijd rozengeur en maneschijn is. Ik heb zelf in mijn vorige woonhuis ook wel eens minder positieve dingen meegemaakt maar heb wel gemerkt dat als je het gesprek aangaat ver kan komen. Ik wil dus ook de rol van contactpersoon van HBV in Nieuwveen op een goede manier gaan invullen en zorgen dat huurders ook gehoord gaan worden bij WSN. Gelukkig zet BHV zich daarvoor in. De bijna elk jaar toenemende huur is voor alle huurders een doorn in het oog maar ook het feit dat huren momenteel duurder is dan kopen, is vooral voor de mensen die aangewezen zijn op sociale huur, niet te begrijpen. Maar ook is het goed dat er een HBV is in geval van misverstanden met de Woning Stichting en het oplossen daarvan. Ik hoop dat ik een toegevoegde waarde zal kunnen zijn voor alle HBV huurders uit Nieuwveen.

Vriendelijke Groet,
Arnoud Lagerberg
Teylerspark 5,
2441 LG Nieuwveen,

Uw belang vertegenwoordigd

Uw belangen worden door de HBV vertegenwoordigd.

Iedere huurder van Woning Stichting Nieuwkoop kan zich (indien gewenst, wat wij uiteraard adviseren) als "gratis" lid aanmelden bij de HBV en ontvangt minimaal 1x per jaar een uitnodiging om op de algemene ledenvergadering (ALV) uw mening te geven.

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier:
Word lid van de HBV - HBV | Huurders Belangen Vereniging (hbvnieuwkoop.nl)

Heeft u een vraag ?
Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief